Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

ADANA’DA İLK UYGULAMA HAYATA GEÇTİ

ADANA’DA İLK UYGULAMA HAYATA GEÇTİ

SARIÇAM BELEDİYESİ'NDE HES KODU DÖNEMİ

ADANA’DA ILK UYGULAMA HAYATA GEÇTI

SARIÇAM BELEDIYESI'NDE HES KODU DÖNEMI

Türkiye’de Koronavirüs tedbirleri kapsaminda Içisleri Bakanligi tarafindan zorunlu hale getirilen HES Kodu uygulamasi Adana Merkez ilçelerinde ilk defa Sariçam Belediyesi tarafindan uygulanmaya baslandi.

Sariçam Belediyesi Hizmet Binasi girisinde HES kare kod okutma uygulamasi hayata geçirildi. HES Kodu alan vatandaslar bina girislerindeki görevliler tarafindan kontrol edilerek ates ve maske kontrolünün ardindan içeri aliniyor. Kodu olmayan veya olup da riskli görülen kisiler binalara alinmayip ilgili saglik kuruluslarina yönlendiriliyor. Ayni sekilde belediye çalisanlari da HES Kodu uygulamasindan geçirilerek binaya aliniyor.

Sariçam Belediyesi’nin ana bina girisine uyari afisi asilarak, vatandaslar uygulama hakkinda bilgilendiriliyor. Genelge geregi HES kodu olmayan vatandaslar kamu binalarina giris yapamayacaklar. Belediyece görevlendirilen personeller HES kodu olmayan vatandaslarin telefonlariyla kodlarin alinmasina yardimci oluyor.

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag;

'Kamu alanlarinda vatandaslarimizin HES kodu ile hizmet almalari yönünde bir genelge yayimlandi. Burada amaç insanlarimizin daha güvenilir bir hizmet almasi ve hem kendilerini hem de belediye çalisanlarimizi korumaktir. Dolayisiyla vatandaslarimizi magdur etmemek için de Belediyemizde HES kodu kontrol noktasi olusturarak vatandaslarimizin bu hizmetten yararlanmasini sagladik. Çalisanlarimiz ve vatandaslarimizin sagligini düsünmek zorundayiz. Hem kendi sagligimiz hem de yakinlarimizin sagiligi için lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarina uyalim. HES kodumuzu alalim.” dedi.

HES KODU NEDIR? NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sigar (HES) kodu, ulasim ya da ziyaret gibi durumlarda, vatandasin COVID-19 hastaligi açisindan herhangi bir risk tasiyip tasimadigini gösteren bir koddur. HES kodu 3 sekilde alinir:

-Saglik Bakanligi’nin mobil HES uygulamasi üzerinden “HES Kodu Islemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Olustur” butonun tiklanir. KOD kullanim süresi seçilir ve KOD olusturulur.

-HES yazip aralarinda bosluk birakilarak sirasiyla T.C. Kimlik Numarasi, T.C. Kimlik Seri Numarasinin Son 4 Hanesi ve Paylasim Süresi (gün sayisi olarak) yazilir ve 2023’e SMS olarak atilir.

-HES Kodu, E-Devlet internet sayfasi üzerinden alinir.

HES kodu alimiyla ilgili Sariçam Belediyesi internet sitesinde (http://www.saricam.bel.tr) detayli açiklamalar yapilmistir.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı